سمنوی نذری در ماه محرم

سمنوی نذری در ماه محرم

آنچه در این مطلب می‌خوانید

ماه محرم، که امام سوم شیعیان و اهل بیت ایشان در آن به شهادت رسیدند، ماه عزاداری شیعیان و ارادتمندان امام حسین (ع) است. آیین‌های گوناگونی در محرم توسط مردم اجرا می‌شود. مهم‌ترین سنتی که در این ایام انجام می‌شود، پختن نذری است. در این ایام غذاها و خوراکی‌هایی پخته یا خریداری می‌شوند و در نهایت در میان دسته دسته از عزاداران پخش می‌گردد. در هر یک از شهرهای شیعه نشین ایران و عراق، غذای خاصی به منظور نذری دادن در محرم تهیه می‌شود. پختن سمنوی نذری در ماه محرم یکی از سنت‌هایی است که عزاداران برخی از شهرها مثل اصفهان و شهرستان درق در روز عاشورا به آن می‌پردازند.

سمنو نذری مادرانه برای فرزند

از دیرباز سمنو نذری منتسب به حضرت فاطمه (س) دختر پیامبر اسلام و مادر عالی قدر سالار شهیدان امام حسین (ع) است. در شهرهای زیادی از ایران از جمله قم، مراسم‌های سمنو پزان بسیاری به نیت حضرت کوثر برگزار می‌شود. پخت سمنو در روز عاشورا یکی از زیباترین آیین‌هایی است که مردم ارادتمند به اهل بیت، به آن عمل می‌کنند. این آیین به نوعی است که انگار مادری غذای مخصوص خود را برای میهمانان فرزندش می‌پزد. پخش کردن سمنوی نذری در محرم را می توان به مثال بالا تشبیه کرد.

تهیه سمنوی مناسب برای نذری

تهیه سمنوی مناسب برای نذری

اگر علاقه دارید مراسم نذری دادن شما جمعی باشد، یعنی عده ای از افراد برای پخت نذری گرد هم بیایند؛ می‌توانید برای سمنوی نذری، مراسم سمنو پزان بگیرید. مراسم سمنو پزان آداب‌های خاصی دارد. آداب خاص مراسم سمنو پزان از گذشته‌های دور این بوده که افرادی که در این مراسم شرکت می‌کنند باید چشم و دل پاک باشند؛ در غیر این صورت سمنو خراب می‌شود. از دیگر آداب می‌توان به صلوات فرستادن‌های زیاد و گرفتن روضه برای حضرت زهرا سلام الله اشاره کرد. انجام این مراحل پخت و رعایت آداب و رسوم نیازمند یک برنامه ریزی است تا همه چیز به نحو احسن پیش برود؛ اما اگر شما صرفا می‌خواهید سمنوی نذری پخش کنید، می‌توانید از ظرفیت سمنوهای صنعتی استفاده کنید که به راحتی قابل دسترس هستند و نگهداری و پخش آن ها به آسانی انجام می‌شود. از جمله مزیت‌های استفاده از سمنوی بسته بندی، می‌توان بسته بندی شکیل و به دور از آلودگی، تنوع وزنی، تنوع طعم و نوع و تضمین کیفیت مطلوب اشاره کرد. علاوه بر موارد گفته شده نگهداری آسان را هم می‌توان اضافه کرد. پخش سمنوی نذری در محرم می‌تواند یک نذری خوشمزه و مناسب باشد.

نکات لازم برای نگهداری سمنو

نکات لازم برای نگهداری سمنو

اگر شما روش اول یعنی برگزاری مراسم سمنو پزان و پخت سمنو به روش سنتی را انتخاب کردید؛ برای پخش نذری به ظرف‌های یک بار مصرف نیاز دارید. شما باید سمنوها را به دور از نور خورشید و در یک محیط خنک نگهداری کنید. همچنین سمنوها را به سرعت پخش کنید چرا که سرعت فاسد شدن سمنو در دمای معمولی بالاست. اگر روش دوم یعنی سمنوی بسته بندی را انتخاب کردید در محیط‌های خنک و دور از نور آفتاب می‌توانید به مدت سه الی چهار روز نگهداری کنید؛ اگر سمنوی بسته بندی را در دمای 4 تا 8 درجه نگهداری کنید به طور تضمینی 3 ماه تاریخ انقضا دارد که البته در اکثر مواقع بیشتر از سه ماه نیز سالم می‌ماند. بنابراین می‌توان گفت خرید و پخش سمنوی نذری در ماه محرم با استفاده از سمنوهای بسته بندی راحت تر و با دردسر کمتری صورت می‌گیرد.

نکات لازم برای نگهداری سمنو

سخن آخر زرین سمنو

در این مقاله سعی کردیم سابقه پخش سمنوی نذری در ماه محرم را مورد بررسی قرار دهیم، دو روش پخش سمنوی نذری را برایتان توضیح دهیم و به هرگونه سوال در این خصوص پاسخ بدهیم. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید. اگر هر گونه سوالی در خصوص خرید سمنوی بسته بندی و انواع آن داشتید، لطفا در بخش نظرات زیر و یا از طریق تماس با کارشناسان با ما در میان بگذارید.

اشتراک گذاری

2 دیدگاه دربارهٔ «سمنوی نذری در ماه محرم»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن